η εγκυκλοπαίδεια ... 
  • ελληνικός οδηγός
  • μικρές αγγελίες
  • τα νέα σήμερα
  • η εγκυκλοπαίδια
  • market hellas
  • web hosting

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – ΠΑΡΘΕΝΩΝ – ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ


Οκτώ πλαϊνοί κίονες, στη μικρή πλευρά του ναού του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και δεκαεπτά στη μεγάλη πλευρά, υπολογίζοντας τους γωνιακούς κίονες εις διπλούν έχουμε άθροισμα 46, 4+6 = 10, 1+0= ΕΝΑ.
Αυτός ο ένας ναός με γραμμικές αρχιτεκτονικές εντάσεις, στην τοποθέτηση των κιόνων του που τελικά καμπυλώνουν, δημιουργούν κλήση που η προέκταση τους σχηματίζει μια πυραμίδα, με πιθανό ύψους 1852 μέτρα.. Λέγεται, ότι είναι τι μισό του όγκου της πυραμίδας του Χέοπα. Η όλη κατασκευή του εφαρμόζει σε ένα χρυσό ορθογώνιο γεμάτο ευθυγραμμισμένες υποδιαιρέσεις και χρυσά τρίγωνα κατέχει τον αριθμό Φ (του Φειδία)
βρίσκεται σε λόγο διαπασών με την πυραμίδα του Χέοπα.
Η αριθμητική αξία που προκύπτει από τη λέξη ΠΑΡΘΕΝΩΝ μας αποδίδει τον αριθμό 365 δηλ. τις μέρες ενός χρόνου. Η Αττική είχε την ιδία υποδιαίρεση με δώδεκα δήμους και τέσσερεις φυλές στην οποία φανήκαν τρεις δήμοι.
Ο ομφαλός Παρθενώνας, με το άγαλμα της Αθηνάς ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου. Ο Υμηττός φέρει το άγαλμα του Διός, ζώδιο του Λέοντος.Το ιερό του Πάνος στην Πάρνηθα με το ζώδιο του Σκορπιού. Η τοποθεσία των θαμμένων Κενταύρων στην Ελευσίνα αντιπροσωπεύουν τον Τοξότη …και …και …και το Σούνιο στο ζώδιο των Διδύμων, με πολική κατεύθυνση τους Δελφούς ο άξονας Καρκίνου Αιγόκερου θα είναι οι γεωγραφικοί σταθμοί – στίξεις της ισομερισμένης ευθείας, ΔΗΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΔΕΛΦΟΙ. Η συγκεκριμένη ευθεία συντονίζεται με φως που διαπερνά ενεργειακά μέσα από τους ναούς αυτούς κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Ένας τόπος με κομβικά κτήρια, εκλεκτούς γεωγραφικούς χώρους, ταγμένα
σε μια ωδή και συνεργασία με τη φύση θα αγκαλιάσει τον άνθρωπο. Εκεί το φως και το σκότος θα ναι ξεκάθαρα και δεν θα επιβιώσει ποτέ το γκρι, η αρχιτεκτονική θα αναπτυχθεί σε ανθρώπινη κλίμακα και κατ’ επέκταση ένας άφοβος αποκαλυπτικός συμβολικός μυστικισμός μέσα από στα δημοκρατικά συστήματα.

Οι μύθοι της επικράτησης της θεάς Αθηνάς και η σύγκρουση της με τον Ποσειδώνα μας οδηγούν στην πάλη κα ανατροπές της φύσεις, μια πάλη για το καλό- φωτεινή πλευρά …του οικοσυστήματος προς όφελος του ανθρώπου.
Λένε πως αν βρεθείς με νοτιά στο Ερεχθείο, ακούς τα κύματα της θάλασσας γιατί το χτύπημα του Ποσειδώνια έχει δημιουργήσει ένα ρήγμα και φέρνει τι θάλασσα κάτω από τον ιερό βράχο με τόσους μύθους και αισθήσεις, σαν τους θρύλους της Καλαμπάκας.
Στα υπόγεια ανοίγματα του βράχου είναι γεμάτα από τα μυστικά της τής ειμαρμένης, λέγεται πως κατοικούσε η είχε εκεί την υπόγεια διάβασή της.
Έτσι από τα αρχαία μέχρι τα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης νέες έφερναν μελόπιτες να καλοπιάσουν της μοίρες τους που άφηναν στα ανοίγματα των υπόγειων αυτών στοών …
Κάποτε το ιερό δέντρο της Θεάς Αθηνάς η ελιά κάηκε, μα αυτό ξαναβλάστησε πάλι κρατώντας τη μοίρα της πόλης.Οι αρχαίοι πίστευαν η έτσι διαδώσαν ότι σε κάθε δέντρο ήταν κλεισμένη η μοίρα ενός ανθρώπου και ότι ανάλογα με την φυσική του κατάσταση ήταν και η ζωή του ανθρώπου, δεν ήξεραν όμως ποιο είχε τη μοίρα τους …και έτσι δεν τα έκοβαν, και έτσι με αυτά και άλλα άνθισε η Ελλάδα η γη η αγαπημένη των θεών.
Δεν ξερώ πόσα δέντρα κόβουν οι σύγχρονοι Έλληνες, η πόσο συμβάλλουν για αυτό… που κόβει το πνευματικό οξυγόνο.
Όμως στο φετινό φεστιβάλ των Κανών, ο Ζαν Λουί Γκοντάρ απείχε σαν διαμαρτυρία στην ενωμένη Ευρώπη, λέγοντας ότι ο αποκλεισμός της Ελλάδας είναι σαν να αφήνεις ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης.

www.marinapetri.gr

+ γραφή ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΤΡΗ

γράψτε και εσείς τα θέματα σας στην εγκυκλοπαίδεια …

    Ιστορία

    Θέμα: Αρχαιολογικοί Χώροι

    νέα αναζήτηση στο θέμα ...

    αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια ...

© εGREECE.gr, ηλεκτρονικό ευρετήριο.

κεντρική σελίδα | υπηρεσίες | διαφήμιση | τρόποι πληρωμής | καταχώρηση | ο λογαριασμός μου | επικοινωνία | όροι χρήσης